marți, 3 iulie 2012

Degivrarea aleilor ?



         Degivrarea aleilor este un termen nou pentru majoritatea dintre noi.
Ganditiva-ti ca vine iarna si iar avem de curatat zapada pe alei , pentru a nu se batatori si sa se formeze gheata ...si asta doar pentru a ne proteja pe noi in primul rand !
        Va ganditi ca-i scump curentul electric? Inainte de a va face o idee preconceputa ar fi bine sa va interesati de costuri totodata punand in balanta si costurile clasice de intretinere (la  curatare manuala ,rezulta loviri accidentale ale pardoselii, sarea are si ea efectele ei daunatoare iar pardoseala trebuie inlocuita in 4-6 ani iar daca nu aveti timp , tineti cont si de manopera acestei operatiuni).


Singura solutie viabila pentru protectia la inghet si pentru topirea controlata a ghetii si zapezii este folosirea cablurilor incalzitoare electrice sub forma de covorase de incalzire.



Avantaje:
1.Protectie automatizata, folosind detectori exteriori de temperatura si umiditate ofera pornire si oprire automata,economie de energie.
2.Fiabilitate maxima, nu contine elemente in miscare (lichid, pompa) , garantie 10 ani pentru cablurile incalzitoare!
3.Instalare rapida standardizata.
4.Protectie maxima, siguranta in functionare si independenta.
Aplicatii practice:
Alei pietonale
• Terase circulabile
• Drumuri
• Rampe de acces garaj /rampe auto
• Parcari
• Poduri şi pasaje
• Aeroporturi
• Terenuri sportive
• Trepte
• Ferme de animale




Trebuie ca aceste covorase sa fie dimensionate pentru a avea o eficienta sporita in utilizarea lor.
Pentru aceasta trebuie sa vorbiti cu niste specialisti .
Eu vii recomand pe cei mai buni , si-i gasiti la :            www.del.ro
De ce ? Fiindca sunt singurii care va ofera solutii profesionale si complet automatizate, produse de cel mai mare producator in domeniu din Europa, oferind o garantie de 10 ani si o perioada de viata similara cu cea a imobilelor.



Dimensionare : Pentru a determina puterea necesara (W/m2) mai multi factori vor trebui luati in considerare.Printre acestia, tipul aplicatiei, amplasamentul si mediul ambient, temperatura minima din exterior, tipul si compozitia stratului superior, adancimea la care se monteaza cablele, expunerea la vant si soare, precum si izolatia termica inferioara.In general o putere intre 200-300 W/m2 este suficienta pentru climatul din Romania.
Cum functioneaza: Termostatul inteligent detecteaza cu ajutorl senzorilor exteriori de temperatura cand aceasta scade sub pragul de inghet sau a pragului de formare a zapezii. Corelat cu senzorul de umiditate,acesta comanda incalzirea cablului a suprafetei protejate si prevenirea inghetului pe suprafeta acesteia.La fel in cazul caderilor de zapada, topirea progresiva se face pana la eliminarea riscului formarii ghetii si a zapezii.
Componente: Banda de fixare sau cleme de fixare, cablu incalzitor, termostat de tablou cu senzori exteriori de temperatura si umiditate, tablou de comanda.Montaj: In cazul cailor de access, aleilor, rampelor si oricaror suprafete exterioare, instalarea cablurilor se face ingropat, in/sub suprafata de contact.Alimentare: Dintr-un circuit de 220V sau 380V alimentat separat prin disjunctor.

Costul de instalare si de operare al instalatiei este surprinzator de mic fata de alte sisteme, iar gradul de securitate este maxim. Nu necesita revizie sau intretinere
.

Articol inspirat si preluat de pe : http://www.del.ro/covorase-degivrare/blog